Ταπετσαρίες Τοίχου HomePraktika

Ταπετσαρίες τοίχου τι χρειάζεται να ξέρετε, μύθοι και πραγματικότητα

11 Οκτωβρίου 201712:45

Για όλους εσάς που είστε σε σκέψη να τοποθετήσετε σε κάποια μέρη του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου ταπετσαρίες τοίχου τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι να διαλέξετε αλλά και τι προεργασία χρειάζεται πριν την τοποθέτηση τους. Η τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας ίσως είναι μια διαδικασία η οποία είναι αρκετή εύκολη σε περίπτωση που εφαρμογή της γίνει σε εύκολες επιφάνειες χωρίς να χρειάζονται πολλά κοψίματα σε δύσκολα σημεία ή αν έχετε διαλέξει ένα εύκολο σχέδιο χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη ταλαιπωρία ώστε να το ταιριάξετε. Σε αντίθετη περίπτωση που έχετε δύσκολες επιφάνειες όπως γωνίες και όχι τόσο ευθείες επιφάνειες τότε θα υπάρξει δυσκολία, βέβαια εάν είστε από αυτούς που τους αρέσει η χειρωνακτική εργασία και πιάνουν τα χέρια τους τότε σίγουρα θα καταφέρετε.

Αφού έχετε εξασφαλίσει πως μπορείτε να κάνετε την τοποθέτηση μόνοι σας χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην έρευνα αγοράς ταπετσαρίας με κριτήριο πάντα τον χώρο στον οποίο την προορίζεται αλλά και τι διακόσμηση έχετε διαλέξει για αυτόν. Οι ταπετσαρίες τοίχου έχουν επανέλθει στον χώρο της διακόσμησης τα τελευταία χρόνια και όλο ένα ακόμη περισσότερο διότι τα σχέδια που μπορεί να βρει κανείς είναι εκατοντάδες και μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεται είναι πως οι ταπετσαρίες δεν περιορίζονται στην εφαρμογή τους μόνο σε τοίχους αλλά έχουν το πλεονέκτημα να μπορούν να τοποθετηθούν από έπιπλα μέχρι πατώματα αλλά και καθρέπτες.

Πριν βέβαια σας αναφέρουμε τι προεργασία χρειάζεται για την εφαρμογή μιας ταπετσαρίας τοίχου θα σας καταρρίψουμε μερικούς μύθους που μπορεί να έχετε ακούσει και εσείς όσον αφορά για την διάρκεια στον χρόνο μιας ταπετσαρίας αλλά και τι ισχύει όσον αφορά για τις υγρασίες και την μούχλα στον τοίχο και κατά πόσο μια ταπετσαρία τοίχου μπορεί να επιβαρύνει τον τοίχο σας.

Πρώτα θα ξεκινήσουμε απαντώντας στο πρώτο ερώτημα το οποίο αφορά την διάρκεια στον χρόνο, η απάντηση σε αυτό είναι πως εάν η τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας έχει γίνει πολύ καλά και με τα σωστά υλικά τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα, η ταπετσαρία σας θα παραμείνει αναλλοίωτη στον χρόνο μέχρι να την βαρεθείτε . Δεύτερο ερώτημα υγρασία και μούχλα, σε αυτή την περίπτωση θα σας αναφέρουμε ένα παράδειγμα αυτό του εξωτερικού όπου εκεί σχεδόν σε όλα τα σπίτια έχουν τοποθετημένες ταπετσαρίες χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στους τοίχους, οι ταπετσαρίες τοίχου λοιπόν δεν είναι υπαίτιες εάν δημιουργηθεί μούχλα η υγρασία στον τοίχο όπως μερικοί υποστηρίζουν συνήθως υγρασίες μπορούν να προκληθούν από εξωτερικούς παράγοντες.

Τέλος αφού είστε έτοιμοι και έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα υλικά εφαρμογής θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες προεργασίες προτού κάνετε την τοποθέτηση, ξεκινήστε πρώτα κάνοντας έναν έλεγχο στον τοίχο σας για τυχών τρύπες κ.λ.π και ίσως χρειαστεί να γίνουν κάποια στοκαρίσματα ή και ακόμα κάποια τριψίματα στον τοίχο σας για ομαλή εφαρμογή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]