tiropitakia01

Μελιτερά από την Ανάφη

2 Νοεμβρίου 201109:51

tiropitakia01

Τα Αναφιώτικα γλυκά είναι φημισμένα και αυτό το πανεύκολο γλυκό τυροπιτάκι αποτελεί το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε παραδοσιακό δείπνο.

Συστατικά συνταγής

1 κιλό φρέσκια μυζήθρα

5 αυγά

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

½ κιλό ζάχαρη

λίγη μαστίχα

½ κουταλάκι κανέλα

1 βανίλια

1 φύλλο κουρού

Οδηγίες συνταγής

Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι. Απλώνουμε το φύλο και το κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω. Ψήνουμε τα μελιτερά στους 170ο C, μέχρι να ροδίσουν

Διάρκεια: περίπου 1 ώρα

Πηγή : http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]