Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται χιόνια και καταιγίδες

23 Φεβρουαρίου 201813:36

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο θα επηρεαστούν, κατά διαστήματα, τα νησιά του Ιονίου, κυρίως τα νοτιότερα και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά -περιλαμβανόμενης της Αττικής-, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο καιρός την Κυριακή

Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα επηρεαστούν η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως, της Κεντρικής Ελλάδας, σε υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα.

Επίσης, κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, και από τα βορειοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Την Δευτέρα, εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα Δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πυκνή χιονόπτωση από Κυριακή έως και Τρίτη σε όλα τα ορεινά

Την Κυριακή στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς – θα σημειωθεί χιονόπτωση σε υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα.

Επίσης, στη Θεσσαλία – σε υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πάνω από τα 300 μέτρα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη χιόνι θα πέσει στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα, καθώς και της δυτικής και κεντρικής στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 με 600 μέτρα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]