Τι θα χρειαστείς για να διακοσμήσεις μόνος σου τη βάπτιση του μωρού σου;

29 Αυγούστου 202009:50

Η διακόσμηση σε μια βάπτιση αποτελεί τον ιδανικό καμβά που θα στολίσει τις αναμνήσεις εκείνης της μέρας για πάντα. Παρόλο που αποτελεί ασφαλή επιλογή η αναζήτηση κάποιου επαγγελματία, δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναλαμβάνουν μόνοι τους αυτή τη διαδικασία, καθώς και ευχάριστη είναι αλλά και με τις κατάλληλες κινήσεις, μπορεί να αποδειχτεί και οικονομικά συμφέρουσα.

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε σχετικό με τον στολισμό της βάπτισης, σημαντικό είναι να έχετε καταλήξει γύρω από ποιον θεματικό άξονα θα κινείται γιατί πάνω σε αυτόν θα κινηθούν οι χρωματισμοί αλλά και ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε. Στο διαδίκτυο θα βρείτε παραπάνω από αρκετές ιδέες, αλλά μη διστάσετε να βγείτε από την πεπατημένη, επιλέγοντας πρωτότυπα παιδικά θέματα, που δεν περιορίζονται σε ροζ νεράιδες και μπλε πειρατές.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να οργανώσετε μόνοι σας τη διακόσμηση της βάπτισης του μωρού σας, παρουσιάζοντας μια όσο τον δυνατόν αρμονική εικόνα;

Μπαλόνια και πυροτεχνήματα

Τα παιδιά τα λατρεύουν, οι μεγάλοι εντυπωσιάζονται από τις απίθανες δυνατότητες σε ευφάνταστους συνδυασμούς, οπότε δεν είναι περίεργο που αποτελούν το νο1 στη σχετική λίστα της διακόσμησης. Επειδή ακριβώς μιλάμε για βάπτιση, ο στόχος παραμένει να αντλεί έμπνευση από την παιδική αθωότητα, οπότε τα χρώματα προσαρμόζονται ανάλογα. Όσο για την ποσότητα; Τα μπαλόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυριολεκτικά παντού και να καλύψουν με την πληθωρικότητά τους τυχόν άλλα κενά στη διακόσμηση. Ακόμα δηλαδή κι αν δεν έχετε ανθοστολισμό στη βάπτιση, μερικές σειρές ιδιαίτερων μπαλονιών μπορούν να κλέψουν την παράσταση. Αν θέλετε πραγματικά να δώσετε έναν ξεχωριστό τόνο στη βάπτιση, εκτός από μπαλόνια, φροντίστε στη δεξίωση να λάμψουν στον ουρανό υπέροχα πυροτεχνήματα με το όνομα του νεοφώτιστου.

Στολισμός εκκλησίας και κολυμπήθρας

Οι ανθοστολισμοί σε αυτή την περίπτωση έχουν τον πρώτο λόγο, με συνθέσεις που ανταποκρίνονται χρωματικά αλλά και ποιοτικά στο θέμα της βάπτισης. Για παράδειγμα, σε μια βάπτιση με θέμα τη ζούγκλα, μπορείτε άνετα να ζητήσετε να σας φτιάξουν ανθοσυνθέσεις με κισσούς αλλά και φύλλα μπανανιάς. Ακόμα κι αν δεν θέλετε, ωστόσο, να το παρακάνετε με τα λουλούδια, μπορείτε να στολίσετε τα σκαλοπάτια της εκκλησίας αλλά και την κολυμπήθρα με μεγάλες ή μικρές σειρές μπαλονιών, σχοινιά με θεματικά διακοσμητικά και αντίστοιχα ράνερ. Εξίσου μεγάλη σημασία έχει και η αντίστοιχη διακόσμηση του stand που θα μοιραστούν οι μπομπονιέρες, τα γλυκά της βάπτισης αλλά και το stand της λεμονάδας, αν επιλέξετε να έχετε φυσικά.

Στολισμός Βάπτισης 1

Στολισμός δεξίωσης

Κάθε τραπέζι της δεξίωσης ακολουθεί διακοσμητικά το θέμα της βάπτισης, με τα ράνερ, τα centerpieces αλλά και τον μπουφέ να γεμίζουν με μπαλόνια, διακοσμητικά αλλά και είδη σερβιρίσματος που έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να στολίσετε όλη την αίθουσα με χρωματιστά και αέρινα μπάνερ, ενώ τον ίδιο σκοπό υπηρετούν και τα κρεμαστά διακοσμητικά που μπορούν να αιωρούνται από το ταβάνι.

Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών για στολισμό, εύκολα διαθέσιμων και σε σχετικά καλές τιμές στα διάφορα eshop που υπάρχουν στο ίντερνετ όπως π.χ. στο καθιερωμένο balloon.gr

Στολισμός Βάπτισης 2

Αναμνηστικά και δωράκια

Λίγο πριν αποχωρήσουν οι καλεσμένοι σας, φροντίστε να έχετε έτοιμα gift bags τα οποία θα χαρίσετε στα παιδάκια κάθε οικογένειας. Εκτός από τις μπομπονιέρες, αυτά θα αποτελέσουν το δικό σας ξεχωριστό ευχαριστώ για την παρουσία τους στην πιο ιδιαίτερη μέρα του παιδιού σας. Μπορείτε να τα γεμίσετε, φυσικά, με μπαλόνια, γλυκά, μικρά ξύλινα παιχνίδια (ανεμόμυλους, λαβυρίνθους, φλιπεράκια) αλλά και σχολικά είδη, όπως μολύβια, γόμες, μικρά βιβλία κ.λπ.

Χρειάζεται φυσικά αρκετή οργάνωση, προκείμενου να προβλεφθούν όλες οι παράμετροι αλλά στην περίπτωση της βάπτισης, τόσο σε ό,τι αφορά την τελετή όσο και τη δεξίωση, το άγχος είναι πολύ πιο δημιουργικό από ό,τι στο γάμο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη κοινωνική εκδήλωση του μωρού σας και όλη σας η αγάπη σε αυτό μεταφράζεται στο να δημιουργήσετε το πιο γλυκό και παραμυθένιο σκηνικό. Ακόμα κι αν παρουσιαστούν ελλείψεις ή αστοχίες είναι βέβαιο πως η προσπάθεια να δώσετε το καλύτερο που μπορείτε εκείνη την ημέρα, θα εκτιμηθεί από όλους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr